Formula 1 en Bubba’s Texas BBQ

Ik mis Nederland op dit moment niet echt. Hoewel dit geen stad is om voor lange termijn te verblijven, bevalt het me hier nu wel erg goed. De plannen om in South Beach, Miami te gaan wonen zijn dus nog ongewijzigd. Vrijdagnacht was Anne-Christine haar tas gestolen en zaterdag ben ik mee geweest om aangifte te doen. De politie neemt dat hier in ieder geval zeer serieus. Eerst werden we in een politieauto naar het district gebracht waar het gebeurd was en daarna werden we met 3 politieauto’s (met zwaailichten aan) naar de exacte plek gebracht en werden er foto’s gemaakt. Tot nu toe zonder resultaat overigens. Zondag zijn we de stad ingeweest, eerst naar The Bund waar een club Chinezen naar me toe kwam met een camera en een vaag verhaal. Ik dacht dat ze een foto van mij wilde maken en ik er dan voor moest betalen om de foto te kopen, maar na een tijdje bleek dat ze een foto van mij en Anne-Christine wilden maken met zichzelf erbij op en de Shanghai-skyline op de achtergrond. Hahaha! Ook zijn we naar de Jinmao-toren in Pudong gegaan. Het vier-na-hoogste gebouw ter wereld, met op de 88ste verdieping het hoogste postkantoor ter wereld. Het uitzicht was in een woord onrealistisch. Waar ik wel erg gefrustreerd van kan worden is dat geen enkele Chinees ooit van de ‘Jinmao-tower’ gehoord heeft, maar zeg je ‘dzj?nmào’ dan weten ze het ineens wel. Ook heeft nog enkele taxichauffeur hier ooit van People’s Square gehoord, zeg maar Central Park van Shanghai. Dat is toch raar, dat ze de Engelse benaming compleet niet snappen? Maar goed, taxichauffeurs zijn hier net zo hoog opgeleid als hun rijstijl veilig is.

Overview F1 track

Zondag-avond zijn we met een Amerikaan naar Bubba’s Texas BBQ geweest, een volledig Amerikaanse bar. Daar hebben we College Football gekeken: Notre Dame vs Michigan State. Om eerlijk te zijn was het best vermakelijk. En aangezien mijn haar deze week record-lengte had bereikt en ik niet naar een Chinese kapper durfde ben ik naar Toni & Guy gegaan, maar waarschijnlijk zegt jullie dat bijzonder weinig. ’t Schijnt heel hip te zijn, maar ik heb gewoon m’n oude kapsel terug en daar ben ik blij mee. Vandaag begint het Formula 1 weekend in Shanghai en ik ga natuurlijk alle dagen. Wij zitten in de 3e bocht (C-tribunes) en iedereen gaat zondag natuurlijk kijken!

8 Responses to “Formula 1 en Bubba’s Texas BBQ”

 1. Niek Entzinger Says:

  Daaagg,

  Het gaat dus allemaal goed? Ben ik blij om! Goed dat je Nederland niet mist, want er valt ook weinig te missen. Behalve natuurlijk de lekkere echte Hollandse friet’n en je mama, haha.

  Ehh, hoe zit het met Anne-Christine? En met de Latina’s?

  Kuss (ja Ref, Olle en ik hebben geheime verkering, niet doorvertellen hè!)

  Niek

 2. Johan Says:

  Toni & Guy? Zo he: Olle, “the man with the 70-dollar haircut” :p Die zitten trouwens ook in A’dam. Jammer dat de race hier zondag om 08.00 begint :( Plus daar komt bij dat ik om 10.00 moet werken tot 14.00. Dat wordt een herhaling voor mij en een ochtend isolation om het resultaat niet te weten te komen haha.
  Have fun en dat gaat vast wel lukken! :)

  Johan

 3. Refkele Says:

  Of Toni en Guy me niks zegt!!! Ik durfde bijna niet terug naar NL te verhuizen omdat er hier toen nog geen filialen waren :)
  Dat verhaal van die gestolen tas is trouwens weer es mega-grappig. Als je dat in een filmscript stopt is het niet geloofwaardig, maar in het echt gebeurt dat dus gewoon wel. Met zwaailichten achter een tas aan, now I’ve heard it all!! Miami Beach is nieuws voor mij. Mag ik dan komen logeren?

 4. christine Says:

  olle, beetje jammer dat je ons onderschat, UITERAARD weten we wat tony & guy is :P
  goed dat je veel uitgaat en leuke dingen doet, hoe is het verder op de universiteit? veel mis je in nederland niet, tenzij je zin hebt in een stortbui/onweersbui’tje of min 30 :S
  deze week begin ik weer met lesgeven, aan 7 jarigen, hoop dat ik het overleef!! ik dacht dat de houding in china tov diefstal etc misschien wel een beetje hetzelfde was als in thailand, maar blijkbaar niet, kan natuurlijk eigenlijk ook niet, in zo’n miljoenenstad… wordt er vanzelf iemand crimineel….
  hoe gaat het met je chinees??
  geniet! liefs x chris

 5. Servaas Luttikhuizen Says:

  Hoi Olle, van claartje hoorde ik over jouw weblog. We hebben nu weer eens tijd om ook hier rond te neuzen. we zijn op 20-09 grootouders geworden, via Wiesje en Giovanni (roepnaam :Vanni) van een prachtige identieke tweeling. We zijn de weekenden in A’dam in onze ahum pied a terre in de Bijlmer.
  Ik geniet van jouw superironische texten en de foto’s zijn ook mooi geschoten, maar blijf met de vraag zitten: waarom ben je daar eigenlijk?
  Groetjes van ome Servaas en tante Janny, kersverse opa en oma.

 6. Marjolein Says:

  Haha Olle, nou je hebt je familie goed op de kast met Toni en Guy, hahaha…
  Alle goeds en liefs van ons,

  Marjolein, Arjen en Jet

 7. My Homepage Says:

  … [Trackback] …

  […] Informations on that Topic: olle.info/?p=9 […] …

 8. psixolog Says:

  psixolog…

  psixolog…

Leave a Reply