Shanghai Drift

Voel me vandaag eindelijk weer goed, na 5 dagen enorm verkouden te zijn geweest en nog irritantere keelpijn te hebben gehad. Ik dacht eerst dat het door de airco kwam, maar dan had ik er al veel eerder last van moeten hebben. Het weer is wel enorm wisselend de afgelopen dagen. Gisteren was het zelfs 19 graden (!) en regende het de hele dag vrij hard, maar vandaag was het weer rond de 30 graden. Verder is m’n weerstand laag door een structureel gebrek aan echte-mannen-voedsel, op de McDonalds na dan. Eergisteren dachten we sperziebonen te hebben besteld, maar na een flinke hap genomen te hebben bleken dat groene pepers te zijn of zo. Chinezen eten altijd allemaal verschillende kleine hapjes en met die stokjes kun je flink aanvallen wel vergeten. Als ik die oude mini rimpelige Chineesjes hier zie dan weet je dat hij/zij niet zoveel noodles had moeten eten. Gelukkig kost een super sized McMenu hier 2,10 en ik heb gisteren ook maar eens vitaminepillen gehaald bij de Auchan. De Auchan is een hypermarket hier vlakbij en daar heb ik zondag van 16.55u tot 17.30u in de rij van de kassa gestaan, hyper druk dus. Sinds ik in Azie ben is mijn liefde voor Coca Cola ook weer helemaal terug, wat is dat een heerlijke verlossing.

ContrastLeuke ChineesjesShanghai Drift

Net waren we uit eten en werden we aangesproken door een Amerikaan die dacht dat wij ook Amerikaans waren vanwege ons accentloze Engels, vond het wel een compliment. Hij gaf Chinezen les over de Westerse cultuur en vertelde dat voor Chinezen een blanke nog steeds bijzonder is en dat het voor ons ook inderdaad wel bijzonder is om hier te zijn. China is eigenlijk pas kort ‘open’. Ook zei hij dat je alles moet opschrijven, dus vandaar dat ik maar weer eens wat post hier. ;) Het is inderdaad zo dat de meeste Chinezen duidelijk niet gewend zijn aan blanken. Zelfs in het business district (waar je meer blanken zou verwachten) word ik enorm nagestaard, schijnbaar is dat hier niet a-sociaal. Heb trouwens ook wat foto’s toegevoegd waar ikzelf weer eens opsta, maar ik post ze hier niet op de voorpagina, want ik zie er echt te brak uit (ze staan onder september). Verder wat foto’s van de universiteit en een hele bekende tuin in het centrum van Shanghai, waar ik de naam niet meer van weet. Wat ik wel weet is dat ik bij het over 2 weken bij de Formula 1-race van Shanghai ben! (Om heel eerlijk te zijn post ik die foto’s morgenochtend wel, want ben nu te lui en upload is traag.)

665 Responses to “Shanghai Drift”

 1. Elizabeth Says:

  Hey Olle!!

  Wat leuk om je avonturen zo een beetje te kunnen volgen! Klinkt allemaal super, wat een interessante cultuur moet dat zijn! Bizar ook, maar zo tof dat je de kans hebt om het te ontdekken. Geniet ervan en ben benieuwd naar het verolgverhaal!

  Groetjes lizzy

 2. Claartje Says:

  Hey, ik was even aan het kijken.. maar er staan geen foto’s van jou, brak zijnde, onder de catogorie ’september’… en misschien kan je ruiken of het sperziebonen zijn ipv van pepers, hahahaha,
  Veel plezier =) Daag !

 3. Johan Says:

  @ Claartje: normaal gesproken kun je wel ZIEN of het sperziebonen of chili peppers zijn haha

  Leuke foto’s zijn er trouwens bij. Massale stad. Die uni ziet er strak uit man. Beter dan dat communistische oostblok gebouw van een WSN wat wij hebben.

  ltr Johan

 4. Michiel Says:

  Hey bro,

  Leuk verhaaltje weer. Zeiden de groene pepers nog goedemorgen de volgende ochtend :-)

  Ennuh op die laatste foto`s kijk je eigenlijk wel een beetje verliefd. Zal wel zijn omdat je een beetje dronken bent.

  o_O Naar de F1! Ik heb trouwens een ziek verhaal gehoord over de F1. Zoals je weet sponsort EMC het Toyota team en lopen er dus via mijn werk wat lijntjes naar de F1. Het schijnt dus dat Schumi en Ferrari de titel voor dit jaar hebben gekocht. Schumi zou dus alleen vertrekken als hij de wereldtitel zou pakken. Ja beetje sneu maar ja whatever.

  Uni ziet er wijs uit man. Moet ongetwijfeld een kick zijn om daar naar binnen te lopen.

 5. Olle Says:

  Dat F1-verhaal lijkt me nogal sterk. En ik ga persoonlijk Schumi’s auto saboteren in Shanghai.

  Dat gebouw van de universiteit ziet er wel gaaf uit inderdaad, maar ik heb les in een veel kleiner gebouw ernaast helaas.

 6. Greetje Says:

  H Olle, ook duitsland zit mee te luisteren, leuk zo’n blog, kan voor Yal nog even niet nu, zij zit in een heel andere jungle, krijg van haar berichten over the big five en dat ze alleen het luipaard nog mist…ok, wat zijn de big five van Shanghai by the way??????????? Volgens mij gaat het je goed af daro, knap hoor!!!!!!!! Heel veel groeten ook van Sibbel en Neen,
  Greetje
  ps alleen kleine claartje mis ik nog, die mist jou zeker het ergst!

 7. Greetje Says:

  o ja en je bent ook echt fotogeniek……….!

 8. Claartje Says:

  ey! dat berichtje hierboven was van mij… ‘kleine’ claartje
  hahaha

 9. Greetje Says:

  Ok dan, gelukkig, de familie is compleet….
  en nu ik hier toch weer ben, ingebeld en aangelogd, gedoe hoor nog altijd via de telefoon!!! wil ik via deze weg de groeten doen aan Claartje en Claartje en Scaan en Remy en Ref, Hein, Romeo en Faye en de rest van winsum en groningen…. real china hugs!!!!!!!!!!!!

 10. Remy Says:

  Olle niet aan de alcohol maar aan de Cola. Verstandig!

  Wat een vette stad! Hoewel ik me zeker voor kan stellen dat je het af en toe een beetje zat bent. Maar je hebt als je weer terug bent, een super-arvaring opgedaan. Onthou dat. Download anders Google Earth. En zoom dan in op Winsum. Weet je weer waar je het voor doet.

  Moest me vanmiddag een paar uur in Bielefeld zien te vermaken. Moest erg lang wachten op een of ander motortje wat gerepareerd moest worden. Heb alle autodealers daar gehad.
  Audi A8 is te groot. GL-klasse is nog 3x keer zo groot. Nieuwe CL is best een gaaf ding. Erg vet en goed interieur vooral. Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik eerst bij een Bimmer-dealer langs gegaan was en daar stond een 535d. Dus toen kon ik niet meer helder denken… Genoeg auto-bullshit voor nu.

  Op die foto’s zie je er trouwens goed uit. Doet me goed. Spreek je wel weer!

 11. Michiel Says:

  We zullen zien over dat F1-verhaal. Als hij zondag weer wint ga ik het toch echt steeds meer geloven. Wat ik ook niet wist is dat Ferrari het enige team is dat niet betaald aan de FIA, sterker nog de FIA betaald Ferrari om deel te nemen. Er was ook nog iets vaags met Shell en Ferrari maar dat ben ik helaas even kwijt. Anyway laat je wel even weten waar je ongeveer zit dan kan ik lekker mn TV onder spugen als dat stukkie van de baan er op is :jealous:

  Op mn werk gaat alles wel lekker al moet ik wel bekennen dat ik me af en toe moet in houden om zo’n kruising tussen comp-nerd/ballo voor zijn smoel te slaan. Die gasten kunnen werkelijk nergens over lullen, echt zeldzaam. Ik heb wel de grootste schik met Vincent btw.
  Afgelopen vrijdag met de dierentuin opstap geweest en wezen skutsesielen op de friezenmeren met zo`n 200 van die bralapen. Ik zeg maar zo, het was zeer aangenaam dat er *veel* Berenburg was hehe.

 12. Olle Says:

  Haha, bedankt Greetje. Maar “the big five”? Ik moest het ff Googlen, maar je hebt hier geen dieren hoor, behalve kakkerlakken en ratten. En misschien wel iets in de dierentuin. Leuk voor Yael dat ze in een echte jungle zit en niet in een betonwoestijn. Hehe… Ik zou ‘t niet kunnen denk ik.

  En Michiel, skutsesielen? Wat de fuck is dat? :p Ik zit trouwens in C-area van de track, daar post ik nog wel ff over.

 13. Vincent Says:

  He Olle,

  Zat net ff je blog en je foto’s te checken en het ziet er echt gruwelijk uit, op meerdere manieren: gruwelijk groot, gruwelijk druk maar vooral gruwelijk vet. Lijkt me echt te vet om zo’n ervaring op te doen! Hoop dat je het naar je zin hebt daar. Lees je later!

  Mazzel Vincent

 14. Scania Says:

  Zo h.. Dat is wel een chickie in de taxi! Is dat niet wat?:-P Vertel eens, ben wel benieuwd. Aziaten, lijken toch wel een beetje op latins?
  Hoe zit het eigelijk met studeren? Wat moet je hebben bereikt aan het eind van Shanghai? Heb je ook gewoon tentamens enzo? We want more about the uni!
  Haha, en de groetjes terug aan Greet! En neen en Sibbel. En kan ik ook de groeten doen aan Yali? Volgend weekend komen we! Ben benieuwd naar de jungle-verhalen!
  Nou Ojje, hou je haaks en tot lees’ n ziens op de foto’s.
  Tha big sis.

 15. Olle Says:

  Hey Vincent, grappig dat jij dit ook leest. Grappig om de reacties te lezen, zelfs m’n zusjes zo te zien.

  En Aziaten lijken zeker niet op Latins. We hebben geen tentamens, gewoon een soort toetsen en die zijn tot nu toe erg makkelijk. Zal zo ff een update posten.

 16. nick Says:

  Hey Olle,

  Zo..toen woonde Olle nog bij Claartje, nu zit ie weer in Shanghai. Ik hoop dat het goed gaat, blijkbaar beleef je genoeg om er nog wel even te blijven. Als je terug bent hebben we wel een keer weer contact.

  Groeten!!!

Leave a Reply