La Universidad de Fudan

Dan dus maar eerst over de universiteit. Alhoewel, eerst over de taxiritten van gisteravond. We gingen namelijk uit in downtown met nog een stel Europeanen van Management (MBA) en in het centrum klapten we bijna met 80km/h op een spookrijder. Ik ben me zelden zo doodgeschrokken… De taxichauffeur gaf een ruk aan het stuur en we misten die andere auto met misschien 20cm. Vergeleken met Shanghai lijkt Thailand ineens wel een bolwerk van zondagrijders. Daarna hadden we weer een taxichauffeur die er helemaal niets van snapte, hij reed langs de verkeerde kant van wegwerkzaamheden en zo stonden we dus even later stil met een stadsbus tegenover ons. Serieus, ik heb nog nooit iemand zo slecht achteruit zien rijden. Als je van de ene club naar de andere club gaat in het centrum zit je trouwens zo 10 minuten op de snelweg. Anyways, de eerste club waar we kwamen was meteen al vele malen vetter dan heel Groningen bij elkaar. Toen we binnenkwamen stonden er bij de ingang al meteen allemaal Chinezen met hippe kapsels, maar het allervetst was de Chinese beveiliging bij de ingang. Echt van die trotse communistische soldaten, dat geeft wel heel veel extra sfeer. Het zal wel aan mij liggen, maar dat is gewoon stoer. Vooral als je een paar meter daarna in een nogal Westerse club staat, enorme tegenstellingen heb je hier. Helaas bleek het ook meteen een erg dure club te zijn. Daarna zijn we naar een andere club geweest waar het na een tijdje erg leuk werd. Check de foto’s daarvoor. (Die komen nog…)

Wolkenkrabbers Sfeervol Kleurtjes op Nanjing Road

Oke, over de universiteit: Het is een van de beste universiteiten van China, maar de eerste week heb ik daar nog niet veel van gemerkt. Engels spreken is er ook meestal niet bij. We moesten ons zondag aanmelden en zelfs toen was het mega druk. Bij Economics heb ik voornamelijke studiegenoten uit Zuid-Amerika, lijkt me duidelijk wat daar positief aan is en het is ook meteen goed voor m’n Spaans. Ik ga waarschijnlijk ook 2 courses van de master International Relations & Public Affairs volgens, zoals International Security Policy. Heel interessant, maar het is nog even afwachten of dat door de mega bureaucratie heenkomt hier. Daar zit je vooral in erg kleine klassen, maar bij Economics zijn het ook maar kleine klassen (10-15 maximaal). Volgende week ga ik misschien beginnen met Chinees. Maar goed, ik heb heel erg last van keelpijn nu en ga er mee stoppen. Na 3 weken airco - 35 graden - airco ben ik dus ook aan de beurt. Ik hoorde dat het in Nederland nogal slecht weer is, maar vorige week donderdag (28ste) bijvoorbeeld was het hier 38 graden en dat is pas echt slecht weer. Nu is het wel lekker hier.

264 Responses to “La Universidad de Fudan”

 1. Niek Entzinger Says:

  Gabberpiet,

  Ziet er allemaal erg mooi uit! Ook de site(!!) Ik ga je verhaaltjes maar ff uitprinten en vannacht in mijn bedje lezen, want het lijkt nu al een boek. Hoop dat je het naar je zin hebt en hoe duur is een retourtje?

  Kussss
  Niek

 2. Mamma Says:

  Sterkte met je keelpijn, ik hoop dat je wat medicijnen kunt ontdekken en hartstikke leuk dat jullie al uit gaan. Lijkt me heel spannend in zo’n hysterisch land. Succes en tot mails.

 3. Refkele Says:

  Heej!

  Dat klinkt allemaal gaaf. Ook leuk voor mama om op je blog te lezen dat je al een paar keer bijna verongelukt was. Gaat ze vast lekker van slapen :) En Niek..? Hebben jullie verkering ofzo? ‘Kusss’, haha. Enniewee, echt leuk dat je daar al een leventje hebt opgebouwd, dat heb je snel voor mekaar. En wat is het ‘voor de hand liggende’ voordeel van Zuid-Amerikanen? De meiden?

  Bon, zet ‘m op daar en keep us informed!!

 4. Remy Says:

  De wijven natuurlijk!

 5. Remy Says:

  Oh wacht dat soort dingen hoor ik niet te zeggen. Naja te laat.

 6. Michiel Says:

  Hey ik zoen ook met Hien ;-)

 7. Michiel Says:

  Geen edit knop ;-( Hein*

 8. Johan Says:

  Hey Olle,

  Die nachtclubs klinken wel oke :) What’s up met al die 7 series in Shanghai, zoek je ze op ofzo? :D Anyway, succes op de uni!

  Groeten Johan

 9. christine Says:

  olle ik heb een plan, ik ga naar shanghai en jij gaat 5 dagen per week dansen, zucht….. ik vind het echt vet, die foto’s, super!!! volgens mij heb je daar een vette tijd! komt er nog iets van het studeren? hoe gaat het met chinees? welke versie probeer je te leren trouwens? er zijn toch heel veel soorten chinees? hoe zijn de mensen? het integreren lukt wel aardig zo te zien :P have fun!!!! liefs chris

Leave a Reply