Now we got the keys to the kingdom

Eindelijk kan ik weer internetten! Shanghai is echt een monster stad. We hebben nu een appartement gehuurd en ook internet geregeld. De eerste dagen in Shanghai waren nogal stressvol. Ik zat in een hotel en moest nog even wennen aan het idee dat ik hier zo lang zou blijven. Nu hebben we dit weekend een appartement kunnen huren, dus samen met Steven en Anne-Christine (studiegenoten). Gelukkig kende ik al een Chinees meisje uit Groningen die ons enorm geholpen heeft daarbij. Zij was de tolk tussen ons en de real estate agent, anders was dit absoluut nooit gelukt. Chinezen spreken hier nog slechter Engels dan Nederlanders Chinees spreken. Een taxi nemen is dus al een flinke uitdaging, want veel chauffeurs begrijpen zelfs woorden als “yes/no/stop” niet. Wat veel buitenlanders hier doen is gewoon een businesscard van het adres geven en dan maar hopen dat de taxichauffeur niet moeilijk gaat doen. Anyways, ik dwaal af. Sinds zaterdag wonen we in een appartement dat redelijk dichtbij Fudan University zit. Het is op de 16e en hoogste verdieping van een mooi Europees-uitziend gebouw en we zitten middenin een winkelcentrum, ik denk dat dit het centrum van het Yangpu-district is, dat weer ten noorden van het centrum/business district ligt. We hebben in ieder geval allerlei winkels op kruipafstand. Kruipen is hier trouwens afgeraden, want de straten zijn erg smerig. Dit appartement heeft 3 slaapkamers, een badkamer, opbergkamer (denk ik) en een woonkamer en keuken. Hieronder alvast wat foto’s.

Real estate agent Woonkamer Uitzicht

We betalen er met z’n 3-en maar ongeveer 200 euro per persoon per maand voor, alles inclusief. Nu zijn we nog van alles aan het regelen met het appartement, dus later post ik wel wat meer foto’s. Ik ben al een week in Shanghai nu en het is echt onbegrijpelijk groot. En volgens mij begrijpen de Chinezen het zelf ook niet, want in de spits is deze stad een totale chaos. Het verkeer staat volledig stil en de metro is een nog grotere chaos. In de spits kun je reizen door de stad dus wel vergeten, tenzij je geluk hebt. Wat ook snel opvalt is dat de mensen hier vaak erg onvriendelijk, met als absolute dieptepunt het hotel waar ik 4 nachten verbleef: Jinjiang Hotel. Fuck ‘em! Lonely Planet was al negatief over de staff, maar dat ze me ’s ochtends om 8AM wakker zouden bellen wanneer ik uit zou checken en midden in de nacht zouden bellen of ik een taxi wilde had ik absoluut niet verwacht. Ze beginnen ook altijd eerst in het Chinees te schreeuwen. Ik wil erg graag terug met een TEC-9 en een vlammenwerper. Zo ben ik dan weer wel. In Singapore was ik er al voor gewaarschuwd, maar daar zijn ze overdreven aardig, dus toen nam ik het nog niet zo serieus. Ik zal morgen of overmorgen nog wat meer over Shanghai posten, nu even relaxen.

427 Responses to “Now we got the keys to the kingdom”

 1. Hong-Kit Says:

  Ziet er wel heel netjes uit jouw appartement en wat krijgen jullie er trouwens een grote projectie tv bij :S Ik heb net trouwens Dead Rising gekocht en “man” wat is dat een leuk spel om je eens ff lekker uit te leven. Al die zombies HARD doodmaken. Misschien dat jij dat spel wel eens kan gebruiken om je eens uit te leven door al die drukte en misschien stress in Shanghai. Maar goed, verder nog veel succes in Shanghai!

 2. Olle Says:

  Als je hierheen komt neem je die 360 en Dead Rising dus mee! :p

 3. Michiel Says:

  Gefeliciteerd man!

  Maare zit er nou nog een prijskaartje aan die koelkast o.O Ziet er verder wel erg netjes uit. Zit er ook een wasmachine bij of moet je de was ergens anders doen?

  En dat Chinesen lomp zijn…ja ach….het zijn allochtonen man ;-)

 4. Refkele Says:

  Hé, ik zie dat mijn vorige ‘comment’ bij Singapore is beland. Nou ja, moet je daar maar ff kijken.

 5. Johan Says:

  Ziet er zeker strak uit daar, goed geregeld. Lijkt erop dat je wel een cursusje Chinees kan gebruiken, misschien een idee? :) Heb er weer een lange dag op zitten bij KPN met zeikerige klanten dus trust me, you are not missing out haha. We willen wel meer fotos! Shanghai skyline by night ofzo :)
  Succes,

  Johan

 6. Remy Says:

  Olle!!! Gaat lekker zie ik! Heerlijk commentaar ook weer. En vertel inderdaad is wat meer over hoe het daar is, uni enzo. Willen we weten verdomme!

  Heb vanavond m’n 2e aanrijding gehad. Kanker Polen!!! Bus heeft gelukkig vrij weinig schade. Het is dat ik zo’n goede coureur ben, anders had ik Steve nu de groeten kunnen doen. Vertel het binnenkort wel, echt bizar weer dit.

  F1 ga je wel naartoe he! If not: disciplinaire maatregelen…

  Later!

 7. Michiel Says:

  De hel is los gebarsten omtrent de PS3! Hij komt in maart 2007 pas in Europa uit. Ook zijn er bij de release in November maar 100.000 en 400.00 beschikbaar in, respectievelijk, Japan en USA. Ook het target van 4 miljoen gaan ze niet halen, is naar beneden bij gesteld met 2miljoen! Je target verlagen met 50% als is dramatisch! Als reden geeft Sony het niet voldoende beschikbaar zijn van BR diodes. Dus nu hebben ze niet alleen te maken met zeer lage yields van de Cell, de productie van BR diodes ligt ook nog eens waanzinnig achter. Sony heeft zijn hand overspeeld, zoveel is nu wel duidelijk. Wat een slimme zet he van MS om de HD-DVD er later als add-on bij te doen. Heeft ze zo`n enorme voorsprong op Sony gegeven.

  En wat te denken van alle goodwill bij de dev-companies qc uitgevers? Die hebben miljoenen geinvesteerd om nu tot de conclusie te komen dat de targets voorlopig met minimaal 50% omlaag moeten.

  Je weet dat ik meer 360 minded ben dan PS3 maar zelfs ik vind dit wel erg jammer en verontrustend want nog een paar tegenslagen en Sony gaat kopje onder. En tegenslagen gaan er zeker nog komen want een release van een nieuwe console gaat altijd gepaard met niet goed werkende exemplaren. Ik zou dan ook zeker niet de fout maken om er 1 in China te kopen voor je terug gaat naar Nederland want is er dan toch iets mis met je PS3 ben je mooi het bokje.

  Maare lui secreet laat es weten hoe de uni is!

 8. Jazz Says:

  Leuke site leuke foto’s

 9. mamma Says:

  Ja ja het is wat die spugende en rochelende chinezen. Wat Michiel zegt het zijn allochtonen man, wen er maar aan. We zijn nu inderdaad benieuwd hoe het op de universiteit is. Hoeveel studenten in een collegezaal, kun je het engels/chinees/mandarijn een beetje volgen? Inderdaad strakke flat hebben jullie. Nu graag foto’s van Shanghai.

 10. Scania Says:

  Wauw, lekker uitzicht hoor! Niet verkeerd, zo’n appartementje. Haha, en wat moet ik lachen om die foto’s! Zeker niet veel last van chinezen die je zicht blokkeren. Zouden ze soms in een kuiltje staan?
  Ik ben momenteel nu wel ongeveer weer over m’n realiteitsshock heen, van het zitten blijven en geen toneel meer, maar blijft wennen. Newcastle was top! Hele goeie recencies in The Journal, NRC en Volkskrant. Maar het eten, gadverdamme! Heb al een week last van buikgriep, ik zal de details maar weglaten. Wat zijn die engelsen een stelletje varkens, niet te zuinig! Die Fish ‘n Chips, zeker geen aanrader. Hoe trek jij dat in China, is het eten binnen te houden? Wat een vraag weer, je hebt je pathé-abonnement vast ingeruild voor een abonnement op de Mac. Maar serieus, moeten we een paar boterhammen met pindakaas opsturen?
  Deze site is trouwens wel een uitvinding zeg, als ik de laatste nieuwtjes wil weten in de fam. ga je gewoon ff naar olle.info en je weet alles. No way dat Remy iets meldt over aanrijdingen in Polen. Muhuhaha.
  Nou, hou je haaks, Knolle! En hou je niet in met die foto’s op de site zetten hoor, nergens voor nodig.:)

Leave a Reply