Heet, heter, heetst, turbo-heetst, Singapore

Airco… I’m lovin’ it. Ik wil eigenlijk niet meteen zeuren over het weer hier, want ik vind zomerweer echt heerlijk, maar dit is anders. Het zal wel komen omdat Singapore bijna op de evenaar ligt, maar Singapore is echt te heet. En ik vond de maand juli in Nederland niet eens zo warm, van mij mag dat wel vaker, maar hier is het ten eerste nog veel warmer en ten tweede is het hier heel vochtig en benauwd (humidity is nu 87%, en het regent niet). De zon schijnt vaak ook niet, gewoon een dikke laag bewolking. Gelukkig heeft werkelijk alles hier een airco, dus nu ben ik weer redelijk afgekoeld.

Singapore Airlines Industrial Singapore Nog een skyscraper

Hello Kitty! Anyways, ik ben sinds 20 augustus in Singapore en ik ga de verhalen over pauper hotels en Little India overslaan, want nu verblijf ik bij de mensen waar Chung-Kit woont en dat is een stuk interessanter. Ik zit nu in Serangoon Garden, een villawijk in Singapore en deze mensen zijn echt extreem aardig. De vrouw des huizes is de grootste Hello Kitty verzamelaar van Singapore (en waarschijnlijk niet alleen Singapore) en de derde verdieping van dit huis is compleet in Hello Kitty-stijl. (Zelfs de videorecorder is van Hello Kitty.) En de logeerkamer is dus op de 3e verdieping en op dit moment lig ik dan ook op een Hello Kitty-bed. Zondag stond ze nog in de Sunday Times met haar mega collectie. Maar goed, de laatste 3 dagen hebben ze ons echt overal mee naartoe genomen, zoals Sentosa en de Night Safari. Ik heb (met stokjes) o.a. inktvis, krab en allerlei andere seafoods gegeten waar ik de naam niet meer van weet. Eten is hier trouwens meer dan 2 keer goedkoper dan in Nederland en ik vraag me af of mensen hier wel eens zelf koken. Zelfs met het ontbijt gingen we vanochtend naar een Koreaans restaurant.

Hard werken De 4 gangsters Logeeradres

Singapore Airlines Morgen-ochtend ga ik naar Shanghai, weer een vlucht van 6 uur. Van Amsterdam naar Singapore was al 13 uur en ik heb amper geslapen. Gelukkig vlieg ik met SQ (Singapore Airlines). Volgens mij is de economy class van SQ net zo goed als de business class van veel vliegmaatschappijen. Er is veel beenruimte en iedereen heeft z’n eigen soort entertainment-systeem met enorm veel keus. Ik kon zelfs The Sentinel kijken (is in Nederland nog niet eens in de bioscoop). Ook kon je CSI etc. kijken, muziek luisteren van allerlei artiesten, Chinees leren en videogames spelen. Nu ga ik nog snel een paar uur slapen voor dat ik naar het vliegveld moet!

15 Responses to “Heet, heter, heetst, turbo-heetst, Singapore”

 1. Hein Says:

  Nice start Olle. Hoe ziet de business class van SQ er dan wel niet uit? Met eigen toilet? Zet door Olle, groeten, Hein.

 2. Johan Says:

  Hey Olle, ben toch eindelijk op het idee gekomen om je site weer eens te checken en meteen ff de pics bekeken. Ziet er goed uit, heb meteen zin om ook naar S’pore te gaan! Damn. Jammer dat het zo bewolkt was en benauwd, maargoed het ziet ernaar uit dat je toch hebt genoten. Ben benieuwd naar Shanghai pics en ervaringen! Good luck have fun ;) Johan

 3. Mama Says:

  OLLE! OLÉ, te gek. Ik heb de baan! Vanaf dinsdag werk ik op een school op de pop dijkemaweg. Later hoor je meer. Ik mail je wel
  Veel succes in het verre oosten!
  Dikke knuffel en kusjes!
  Mama

  (Whahahahaha)

 4. Olle Says:

  Mijn moeder? Zo he, het wordt met de dag gekker… Ik dacht dat je alleen Patience deed. :P Gefeliciteerd in ieder geval!

  En Johan, herinner me alsjeblieft niet aan Counter-Strike. Dat zou ik wel zo sociaal vinden.

 5. christine Says:

  olleeee, zo vet om te horen dat je het naar je zin hebt!! gaaf dat je hong kit en chung kit hebt gemeet, en fantastisch dat je met local people de kans had om iets van singapore te zien, dat maakt het echt bijzonder…. echt vet! geniet er van en ik hou je in de gaten :P
  liefs chris

 6. Refkele Says:

  Hé Ojje,

  Hoogste tijd voor een update over Shanghai, lijkt me. Of heb je het daar te druk voor? Lukt het een beetje met de huizenjacht? En ben je al bij de uni geweest? Trouwens ook leuk om via jouw blog te lezen dat mama die baan heeft :o ) Wist ik nog niet. Romeo en Faye missen hun oom! Groetjes uit een zeer nat NL :o (

 7. Nynke Says:

  Hey Olle,

  Fijn om te horen dat het goed met je gaat. En ik zal me maar bij Ref aansluiten dat het wel bijzonder is om via jouw site te lezen dat Claartje een andere baan heeft, hahahahhaha. Wisten wij hier in Almere ook niet. Tof dat je deze site hebt opgezet, fijn om jou nog een beetje te kunnen volgen via de site. Have fun and take care.

 8. Michiel Says:

  Bro!!

  Site ziet er rete strak uit man ^^
  Gaaf man! Hopelijk is de uni ook een beetje leuk. Tering echt te vaag, jij daar, wij hier RAT! ;p
  Anyway ik heb net vakantie, hehe voor het eerst in 3 jaar of was het 4 jaar, hehe. Ben dus een beetje hyper. Later meer :-)

 9. Hong-Kit Says:

  WOW!! moderne moeder met haar email en reply op het forum.

  Ben nieuwe Beyonce album aan het luisteren en dacht er ineens aan ff jouw site te bekijken, maar zoals velen al zeggen is het idd wel een coole site. Ik mis trouwens nog wel heeeeeeel veeeeeel foto’s Olle, maar ja je zult het wel druk hebben met je uni en shanghai verder exploren. Heb je trouwens al in die mega snelle trein gezeten dan? want ik wacht nog steeds op een snel filmpje van dat ding. En hoezo zeg je tegen johan herinner me niet aan CS? Jij kan daar toch ook gewoon CSen met je laptop? Ik moet er trouwens ook bij zeggen dat ik ineens een stuk beter ben in CS :S maar goed dat werd ook wel eens tijd :P
  Maar ja ik spreek je nog wel op msn en laat het me ff weten zodra je een telefoonnummer hebt en ik zie je waarschijnlijk nog wel in shanghai.

  Mzzls

 10. Mama Says:

  Olle, wat leuk he al die racties. Zo hou je nog wat contact. Zondagochtend is het hier, Remy en Claartje slapen nog, scania komt vandaag terug uit Newcastle. Meer mensen in de familie bekijken nu je site. Ik hoop maar dat je dat goed vindt. Hoe gaat het met de woonruimte. Succes er mee.

  Mamma

 11. Michiel Says:

  Zo even wat meer tijd. Eerste echte vakantiedag en mn werk hing al aan de telefoon >

 12. Michiel Says:

  Zo even wat meer tijd. Eerste echte vakantiedag en mn werk hing al aan de telefoon :-(

  Nynke en ik gaan zo naar de Hypotheker, zeker de HYPOTHEKER! :-) We gaan daar eens kijken hoeveel geld we kunnen krijgen om een huis te laten bouwen. Waarschijnlijk in Lelystad, lekker goedkoop en toch nog redelijk dichtbij Amsterdam en iets dichter bij het Noorden. Als we voor 1-01-07 kunnen kopen hoeven we geen BTW over de grond te betalen, geen idee waarom dat zo is, maar het is zo. Dus ipv 170k betalen we dan 140k voor +/- 650m2. Het huis dat we willen zou ongeveer op 170k komen, incl kelder (hehe pooltafel+tafelvoetbal+dartbord+bar+enz lol) en zitkuil in de woonkamer. Dus erg cool en waarschijnlijk wel te betalen. Spannend dus.

  Zaterdag bij de BMW-dealer geweest en een 318d met bijna alle opties laten voorrekenen. Offerte vandaag via email binnen gekregen en die *natuurlijk* meteen doorgestuurd naar de leasemaatschappij. Dus….ik heb goede hoop dat als je terugkomt ik je in een BMW kan ophalen van schiphol ;-)

  En oja, van mn werk te horen gekregen dat Vegas doorgaat. Dus half januari zit ik een week in Vegas. Ik en mn baas hebben geregeld dat Nynke en zijn kip ook mee kunnen. We moeten de tickets voor de meiden zelf betalen maar das geen probleem.Werk betaal sowieso de hotelkamer en die zijn voorzien van een 2 persoonsbed Leuke bijkomstigheid is dat er op datzelfde moment ook een grote pronbeurs ^^ is dus LOL.

  Begin oktober gaan ik met mn werk 2 dagen naar Cork, Ierland. Rondleiding door de fabriek en whisky zuipen met de CEO van Europe. Wordt dus ook wel leuk. Half november moet ik daar dan weer heen maar dan voor een week.

  Waar jij dus oostwaarts ga, ga ik westwaarts hehe

  Enne maak gvd ff tijd voor een update, hehe woning? Hoe is uni? Enz

  /peace ^^

  (oO kut-site ;p)

 13. christine Says:

  haai olleee,
  ik zag de foto’s van je appartement, dat heb je goed geregeld! hoe is het met je chinees? zijn de vakken die je volgt wel in het engels of … ? :) deze week weer begonnen met dansen, spierpijn!! heb je al veel mensen ontmoet? heb je huisgenoten? hoe is het met je? veeeeeel vragen!! have fun tot later liefs chris

 14. Refkele Says:

  Heej broer,

  Het klinkt alsof je ‘t best goed geregeld hebt in Shanghai. Beetje leuke huisgenoten? Het appartementje ziet er prima uit. Dat ‘die chinezen’ nogal rude zijn, wat jammer. Is dat een nationaal kwaaltje? Volgens mij hoort het ook een beetje bij big city life. Mensen hebben het allemaal druk, drukker, drukst. In Londen kijkt iedereen ook altijd mega chagrijnig in de metro enzo. En waag het niet iemand de weg te vragen. Geen tijd voor bloody tourists. Maar goed, misschien is het in Shanghai extreem. Hoe vind je de universiteit eigenlijk?

 15. Arjen Says:

  Hi Olle,
  Wij gluren mee. Veel, veel succes aldaar.

  Liefs, Arjen en Marjolein

Leave a Reply