Hong Kong

Ik zit op dit moment achter m’n laptop en als ik adem verschijnt er een damp wolkje… Ja, ik heb weer een nieuw perspectief op de winter gekregen nu ik geen fatsoenlijke verwarming heb en in een niet-geisoleerd appartement woon. Wat ook een nadeel kan zijn op 16 hoog, is wanneer er onderhoud aan de lift is. Gelukkig zat ik vorige week een aantal dagen in Hong Kong, waar het ongeveer 20 graden was. Beviel erg goed! Hong Kong is een erg gave stad en het grote verschil met Shanghai is dat het ook nog eens geciviliseerd is. De mensen zijn aardig en gedragen zich slim in het openbaar (mensen eerst uit de metro laten voor in te stappen, op roltrappen aan ččn kant gaan staan, etc.), twee dingen waar je bij Shanghainezen niet op hoeft te rekenen. Iedereen rijdt in te dure auto’s, maar dat is ook wel begrijpelijk, want vooral Hong Kong Island is dicht gebouwd met wolkenkrabbers en dan is het hebben van een auto sowieso een dure bezigheid. Als je er dan eentje koopt doe je het dan natuurlijk meteen goed.

Hong Kong Hong Kong Hong Kong

Shanghai is wel wat meer bad ass dan Hong Kong. Hier gebeurt het. Shanghai is ook veel groter dan Hong Kong, ik dacht altijd dat het andersom was. Shanghai is net een klein kind; het groeit veel te hard en heeft nog amper een opvoeding gehad. Hier is niets te gek. Helaas waren Kerst en Oud & Nieuw hier trouwens niet bijzonder spannend. Vooral oudere Chinezen zijn totaal niet geinteresseerd in Kerst. De jonge Chinezen wel, want die willen alles doen wat het Westen ook doet. Met Oud & Nieuw misten we precies de spots waar wel wat te doen was, op The Bund was in ieder geval weinig te zien. Kan in ieder geval stellen dat 2006 wel een erg goed jaar was, daar zal 2007 wel niet meer aan kunnen tippen. Dan was er nog mijn verjaardag 12 januari. Ik had iedereen uitgenodigd voor teppanyaki, onbeperkt eten en drinken bij de Jappaner met je eigen kok! Mijn favoriete restaurant in Shanghai dus.

Hong Kong Hong Kong Hong Kong
Hong Kong Hong Kong Hong Kong

Anyway, ik vertrek 30 januari uit Shanghai naar Singapore, en zal misschien nog naar Maleisie gaan. Ik hoorde dat Kuala Lumpur alleen niet echt de moeite is. Ik ben dan 9 februari weer terug in Nederland. Een zwarte dag… Hoewel ik het stiekum ook wel een beetje gehad heb met Shanghai in de winter.

18 Responses to “Hong Kong”

 1. Greetje Says:

  Hey Olle!
  tussen alle gebouwen door zag ik toch een hele mooie spijkerbroek……..!!!!!!!!!!

 2. Claartje \'klein\' Says:

  saaaaan jak fhaai lok = gefeliciteerd in et chinees..
  geen breezah taal..

  Nog een gelukkig nieuwjaar =)

 3. Johan Says:

  Hey gozer,

  Heerlijke foto’s van hongkong zeg. Veel anzichtkaart-materiaal. Moest wel een traantje wegpikken (van verdriet that is :p) bij het zien van die gepimpte Mitsubishi vrachtwagen. Gelukkig staan er traditiegetrouw weer veel Beamers en Mercedessen op aus die Heimat. Spreek je ltr,

  Johan

 4. Jaap Says:

  Hey kerel, zat je verhalen over Shanghai een beetje door te bladeren. Grappig wat je schrijft over Hong Kong… dat is mij ook opgevallen. Hier in Taipei gaat het nog een stapje verder, beleefdheid tot in het extreme: met 20 mensen in de rij staan voor de metro, en als ie vol is gewoon wachten op de volgende. Kan toch wel zeggen dat ik en cultuurverschil heb opgemerkt tussen Taiwan en China..

  Maar goed, ik ben helaas 1 februari alweer terug in NL (ook wel gelukkig aangezien mijn vriendinnetje daar zit natuurlijk). Spreek je in Groningen wel weer eens!

  Jaap

 5. Jaap Says:

  PS. ben afgelopen weekend even in Macau geweest, veel gefeest en gedronken maar verder echt absoluut geen aanrader..

 6. Olle Says:

  Ja, ik had van te voren al besloten dat ik niet naar Macau wilde. Weinig bijzonders te beleven en de stad zelf word je ook niet vrolijk van.

  En Chinezen (Mainland China) hebben nog een flinke opvoeding nodig inderdaad. Aan de ene kant zal het gedeeltelijk komen doordat deze stad zo ontzettend groot is, maar het probleem is hier dat als iedereen zich a-sociaal gedraagt, je erzelf op een gegeven moment ook behoorlijk a-sociaal van wordt.

  Johan: Hehe, die gepimpte vrachtwagens zag je trouwens overal. Allemaal een dikke spoiler op de voorkant.

  Claartje: Dat wat jij schrijft is in ieder geval alles behalve Mandarijn.

 7. Peter PvW Says:

  Hey Olle,
  Hartstikke leuk die site van jou en je avonturen.
  De chinezen hebben nog veel te leren, maar de economie begint er wel te draaien en dat ziet er veel belovend uit. Daar ligt de toekomst.

  Groet,
  Peter.

 8. ray ban nederland winkel rotterdam Says:

  ray ban nederland winkel rotterdam…

  Hi my friend! I wish to say that this article is awesome, nice written and come with almost all significant infos. I would like to peer extra posts like this ….

 9. oakley frogskins grey Says:

  oakley frogskins grey…

  Have you ever considered about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. But imagine if you added some great visuals or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but …

 10. oakley radar korrekturgläser Says:

  oakley radar korrekturgläser…

  Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I love the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my mob…

 11. occhiali da sole ray ban aviator 3025 Says:

  occhiali da sole ray ban aviator 3025…

  It’s going to be end of mine day, but before end I am reading this fantastic post to increase my experience….

 12. nike air max 2014 motion Says:

  nike air max 2014 motion…

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a friend who had been conducting a little research on this. And he in fact ordered me lunch due to the fact that I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! Bu…

 13. Scarpe qpZ88 Nike Air Max 90 GB macchiolina Camo" Sail Rosa For" Says:

  Scarpe qpZ88 Nike Air Max 90 GB macchiolina Camo” Sail Rosa For”…

  Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your blog in exchange fo…

 14. ray ban occhiali da sole 2014 Says:

  ray ban occhiali da sole 2014…

  Good information. Lucky me I came across your website by chance (stumbleupon). I have book-marked it for later!…

 15. occhiali ray ban collezione 2016 valentini Says:

  occhiali ray ban collezione 2016 valentini…

  Excellent post. Keep writing such kind of information on your page. Im really impressed by your blog…

 16. Zenfone 3 Says:

  Title…

  […] So here’s the source, where you can find the original post […]…

 17. Pensil Terbaik Untuk Anak Says:

  Title…

  […] People use a pencil for writing on […]…

 18. psixolog Says:

  psixolog…

  psixolog…

Leave a Reply