China Black

Ik probeer een update te posten, maar door de aardbeving bij Taiwan is internetten hier al sinds 5 dagen vrijwel geheel onmogelijk. ‘t Is nu eindelijk gelukt op mijn website in te loggen, maar een uitgebreide post komt later. Ga volgende week naar Hong Kong!

Shanghai Shanghai Shanghai

Update: Deze week dacht ik dat het zover was; totale censuur, aangezien alleen Chinese websites nog bereikbaar waren. Het bleek dat de kabel die China verbindt met de VS en Europa beschadigd was geraakt door een aardbeving ten zuiden van Taiwan. Ik las dat heel Azie er last van had. Inmiddels werkt internet weer min of meer en moet ik meedelen dat in n weekend mijn lieve schattige buurtje hier is veranderd in een shopping chaos. Het is jammer dat ik in het begin geen fotos heb gemaakt van de construction sites hier, maar het is ongelooflijk wat hier is gebouwd in korte tijd. Dit weekend zijn er hier meer winkels geopend dan Groningen er in totaal heeft. Van een Wal-Mart Supercenter tot een officiele Disney-winkel, en van een KFC tot een C&A (!). Het verkeer is hier nu ook n grote chaos en ik ben ben blij dat ik morgen naar Hong Kong vertrek.

Shanghai Shanghai ShanghaiShanghai Shanghai Shanghai

Anders nieuws is dat ik een spijkerbroek heb gekocht… Vrij schokkend, al zeg ik het zelf. Lisa heeft me ervan overtuigd. Maar ik sta er voor open, als een spijkerbroek goed staat ben ik best bereid er een te dragen. ;) Verder heb ik het idee dat al die Chinezen toch een slecht effect hebben op mn mentale gesteldheid. Zo droomde ik laatst dat ik sushi op elkaar moest stapelen voor ik kon oversteken. Iemand een idee wat dat te betekenen heeft? (Bijgevoegde foto’s zijn trouwens dit keer niet door mij gemaakt.)

16 Responses to “China Black”

 1. christine Says:

  Olle! ik protesteer! die spijkerbroeken actie is echt ongelooflijk niets voor jou! Ik citeer Miep: ‘nou is olle nooit meer mijn olle’… hahahaa, ben wel erg benieuwd wat voor 1 je dan gescoord hebt! (of welke je aangesmeerd is…)
  heb veel te lang niet op je site gekeken en ben even niet op de hoogte, ik lees nu berichten over aardbevingen, geen internet, en dat je naar hongkong gaat, super leuk! ben benieuwd ollee!
  hoe is je kerst geweest? zonder familie maar met Lisa! (neem ik aan?)
  tot snel ollee!!! liefs chris en familie :P
  wanneer ben je weer in nederland te vinden?

 2. Refkele Says:

  Ik ben het met Christine eens…een spijkerbroek!!?? Dat kan echt niet hoor. Ik eis foto’s! Zou trouwens ook leuk zijn om es foto’s te zien van het uitzicht van jouw appartementje (of heb ik die over het hoofd gezien?). Maar nu zit je in Hong Kong. Hoe is het daar? Heel anders waarschijnlijk. En ik hoorde n of ander gerucht dat Lisa misschien binnenkort in NL gesignaleerd kan worden. Het moet niet gekker worden :p

 3. Olle Says:

  Die foto komt eraan, met heel Hong Kong erbij. Hoewel, ben nu in Hong Kong en het is teveel gedoe. Ik mail hem wel ff. Zal als ik terug ben wat schrijven over Hong Kong. Erg vette stad in ieder geval.

  En Lisa gaat heeeel misschien via Amsterdam terugvliegen, als het Singapore-verhaal gaat lukken. Maar heb maar geen verwachtingen, want ze vindt Nederland net zo geweldig als ik. ;)

  Groeten aan Miep en de rest trouwens Christine, haha! Jammer dat Miep mijn spijkerbroek-aankoop niet steunt. :( Ach ja, misschien blijft het wel bij 1 spijkerbroek.

 4. mamma Says:

  Zo; ik ben eindelijk weer van de beademing af; daar ben ik terechtgekomen sinds ik van jouw jeans aankoop hoorde. Jonge jonge jonge wat een klassieker een vriendin die jou overhaalt een spijkerbroek te gaan dragen. Heb nooit geweten dat je jou kon beinvloeden met zoiets. Maar goed; je foto van Hong Kong is erg indrukwekkend; sta je op het hoogste gebouw van de wereld, want ik heb gehoord dat dat in Hong Kong staat. Landen en opstijgen met een vliegtuig schijnt daar ook zeer spannend te zijn.
  We horen wel weer.
  Christine als jij dit leest; Doe de groeten aan Miep; ik hoop haar binnenkort weer eens te ontmoeten bij het Praedinius. Hoop dat alles met jou goed gaat.

 5. mamma Says:

  Oh sorry: ik vergeet uitleg te geven over jouw droom Dat is nl. dat je een heel foute aankoop hebt gedaan op advies van iemand anders en dat je daarvoor gestraft wordt een soort van taakstraf. Je eigen overtuiging een beetje te grabbel te gooien is natuurlijk not done. Het betekent ook dat je gewoon visboer had willen worden in Zoutkamp. Ook dat je gewoon 7 kleuren stront schijt voordat je durft over te steken. Ook kan het betekenen dat je honger hebt. Duuuuuuuuuuuuuuuuus

 6. Johan Says:

  Jezus, het lijkt wel of die spijkerbroek meer nieuws is dan dat je in freakin’ Hong Kong bent geweest. Oh wacht dat is het ook :P Anyway, ik hou je site in de gaten voor die piktsjurs.

 7. Olle Says:

  Hehe, idd Johan… Beetje scheef dit.

  En volgens mij solliciteert m’n moeder ook naar een ban4life. :P

 8. Niek Entzinger Says:

  hahaha! Hoop dat het nog steeds ok met je is daaro!

 9. marjolein Says:

  lieve olle, gefeliciteerd met je spijkerbroek, eh, ik bedoel je verjaardag…. en een fijne dag gewenst…
  21, da’s niet niks…
  liefs, marjolein, arjen en kinderen

 10. marjolein Says:

  o ja, en claartje, gefeliciteerd met je grote zoon, 21 al… waar blijft de tijd ;-) )))

 11. Scania Says:

  GEFELICITEERD!! Ouwe lul word je man! Maaaar.. nu mag je ook een biertje bestellen in amerika. Vt chill!:p
  Ennuh! Feest als je terug komt, ergens in februari? Voor onze verjaardagen en jouw terugkeer, huhu.. Weet men dat hier ook meteen. Grt feeest! Hoop ik.
  We moeten maar even de &zo bellen, muhaha.
  Fijne dag nog, ga je lusu vanavond?!? Veel plezier iig.
  Ajuu!

 12. sanne Says:

  Hey Broertje!!

  GEFELICITEERD met je verjaardag!!! Hoewel ik je nog geen note gestuurd heb, vind ik het echt geweldig om al je verhalen te lezen en foto’s te zien! Je schrijft erg leuk :-)
  Geniet van je verjaardag, ga lekker los en have fun nog deze maand in Azie!
  Tot snel, veel liefs sanne

 13. Claartje 'klein' Says:

  saaaaan jak fhaai lok

  ;)

 14. Olle Says:

  Hey Sanneke, thx! Jij ook gefeliciteerd natuurlijk… ;)

  En aan m’n zusjes: iets minder breezer/gangster/rijst-en-bami taal mag wel. Dank u. Waar gaat dat heen met de jeugd.

 15. Cara Mengatasi Anak Susah Makan Says:

  Title…

  […] Saat si kecil tidak mau makan, beberapa hal yang bisa lakukan adalah […]…

 16. psixolog Says:

  psixolog…

  psixolog…

Leave a Reply