China will grow larger – Xi’an - Beijing

Had al een tijdje zin om dat te zeggen. Maar het is wel waar: overal wordt gebouwd. Volgens mij kun je hier wolkenkrabbers alleen in six-packs bestellen. 6 halen, 2 betalen. Toen we terugkwamen van “vakantie” en bleek bijna het hele blok tegenover ons appartement te zijn plat gegooid. Boehoe! Anyway, vorige week zijn we naar Xi’an en Beijing geweest. En Refkele, we vlogen met China Eastern en Hainan Airlines. Vooral Hainan gaf ik wel een goede kans op een crash, maar daar bleek in economy class zelfs iedere stoel een scherm te hebben. In Xi’an hebben we natuurlijk het Terracotta leger bezocht; mooier dan verwacht. En wat nog indrukwekkender was dat China denkt dat misschien het hele gebied daar vol zit met die dingen. Het Terracotta leger ligt wel een flink eind uit de stad en later hebben we dus nog snel wat in Xi’an rond gekeken. Ben blij dat ik er niet woon. Door die mist werd het helemaal een cliche. De stad heeft trouwens toch zo’n 8 miljoen inwoners. We hebben wat tempels bezocht en door het centrum gelopen. De Eenzame Planeet was de redding qua navigatie en een dag bleek wel voldoende te zijn. Maar goed, bekijk de foto’s zou ik zeggen.

Xi'an Terracotta leger Xi'an

De volgende ochtend vroeg gingen we naar Beijing. Ondanks dat Chirac die dag Xi’an zou bezoeken heb ik helemaal niets van extra beveiliging gemerkt, dus alles ging vlekkeloos. In Beijing aangekomen viel me op dat het toch echt wel een mooie stad is en qua oppervlakte net zo groot is als Belgie! In Shanghai wordt alles in de hoogte gebouwd, in Beijing alles in de breedte. Het weer werkte ook wel heel goed mee, want ik kan me ook wel voorstellen dat het een hele grijze en sombere stad kan zijn. Als eerste hebben we de Forbidden City bezocht, die niet echt ‘forbidden’ is met die bezoekersaantallen en ondanks dat het erg mooi was, zag het er wel wat leeg uit allemaal. Leuker was eigenlijk de vlag-ceremonie op Tianenmen Square daarna. Als de zon ondergaat halen Chinese militairen de Chinese vlag naar beneden; een mooi communistisch tafereeltje. Ook zijn we naar de Chinese muur geweest, het Simatai gedeelte om precies te zijn. Dit gedeeltle ligt een stuk ten noorden van Beijing, maar is wel erg stoer. De muur is hier zeer stijl (tot 70 graden helling) en op sommige stukken is het meer klimmen dan traplopen. We hebben 3 dagen achter elkaar Peking Duck gegeten, dus dat geloof ik voorlopig ook wel weer. In Beijing waren de mensen gelukkig wat aardiger en dat motiveerde me weer om toch op te blijven letten bij m’n Chinese les. W? x?huan y? liàng bái 760Li. Maar dat terzijde…

Op de Chinese Muur Mao Zedong Temple of Heaven

En in Shanghai gaat ook alles goed. Dit weekend is er weer een nieuwe club geopend: Club G-Spot, en Timo Maas stond te draaien. Super vet! En volgende week komt Armin van Buuren in DKD. Ook gaan we volgend weekend naar de Tennis Masters, die de hele volgende week in Shanghai is met Federer en dergelijke. Tot zover…

7 Responses to “China will grow larger – Xi’an - Beijing”

 1. mamma Says:

  Olle effe mijn complimenten voor je geweldige fotoserie. Zitten echt prachtige foto’s bij.
  Ik neem aan dat het blonde meisje Anne Christine is. Wat een schatje. En Steven lijkt mij ook niet verkeerd. Of je chinese zin goed is en klopt kan ik natuurlijk niet beoordelen.
  Maar je foto’s maken wel indruk op me. Print er ook wat uit en hang ik op.
  How do

 2. Geraldine Says:

  Hai Olle, wat een geweldige site! Ik hoorde het van je moeder, echt heel goed zeg. Ik zie dat je echt naar van alles toe bent geweest. Heel veel geweldige dagen gewenst en ik zal nog eens kijken wat je allemaal zo mee maakt. Groetjes Geraldine

 3. Claartje Says:

  Leuke foto’s , misschien ligt het aan mn lettertype, maar tis allemaal beetje klein (lettertype)
  en je moet meer foto’s van jezelf hebben
  is leuk voor later :)
  zo, ik ga maar weer eens, pw-week begint morgen ! haha
  Doeg
  grotjes van jr zus’je’
  hahaha

  Ps: IK GA NAAR JUSTIN TIMBERLAKE!!! :D hahaha moest er even uit..

 4. Claartje Says:

  *cough cough* groetjes..

 5. Refkele Says:

  Eh Olle…in alle landen halen ze de vlag naar beneden bij zonsondergang. In veel landen is het zelfs strafbaar om dat niet te doen. Dus, hoezo communistisch tafereel?

 6. runninbunions Says:

  runninbunions…

  nike dunk sko low hombres azul long sleeve polo nike kobe 10 university rot arrow ralph lauren hoodies blanco usa hombres air jordan retro 13 kvinners svart gull nike air force 1 low premium denim blu…

 7. psixolog Says:

  psixolog…

  psixolog…

Leave a Reply