Thailand

Eeeindelijk staan de foto’s van Thailand online. Aanschouw het paradijs op aarde: Phuket. Zoals gewoonlijk waren Honkey en ik flink goed voorbereid en wisten we tot het moment dat we in Phuket Town geland waren nog steeds niet wat Phuket was. Een stad, een dorp, een provincie, een Playstation 3, een vliegtuig? Ik kan inmiddels bevestigen dat het een eiland is. Ik vond het al een prestatie dat we geland waren, want op Changi Airport was het nog steeds vrij onduidelijk met welke vliegmaatschappij we vlogen. Gelukkig raakten we daar in gesprek met een Amerikaans meisje die wel goed voorbereid was. Een Harvard-studente, dus dat bracht het gemiddelde niveau van ons 3 wel weer in balans. Zij ging met ons mee en wist al een goed hotelletje in Phuket. In de taxi daar naartoe bleek al meteen dat Thailand echt een ontwikkelingsland is. Overal random bebouwing, zonder licht ’s avonds over de snelweg kachelen, met 5 man op een scooter op de ‘vluchtstrook’, dat soort praktijken.

Thailand Paradise island Familie op de brommer

Hoewel we er maar een paar dagen zijn gebleven hebben we erg veel gedaan, waar ik me inmiddels al niet alles meer van herinner. Overdag hebben we trips gemaakt met de speedboat naar wat eilandjes waar je kon snorkelen en door exotische vissen kon worden aangevallen, of bijvoorbeeld apen kon voeren op Monkey Beach. Op veel plekken was de schade van de tsunami nog wel goed zichtbaar. Sommige stranden waren helemaal leeg met alleen ččn nieuw restaurant. We zijn ook naar een Thai boxing event geweest, wat op zich vrij kansloos was. Het begon met twee jongetjes van 11 en 12 die elkaar liepen af te maken, maar daarna kwamen er boxers met een wat meer legalere leeftijd. Patong Beach is trouwens echt een ongezonde plek, zelfs ik vind dat te toeristisch. Alsof die mensen daar geen zelfrespect hebben.

Phi Phi Aapjes Paradise
Locale McDonalds Tsuname waarschuwingsbord Thai boxing

’t Weer is hier nog steeds erg goed, 27 graden ongeveer nu volgens mij. Helaas ben ik vandaag aan het bijkomen van de ergste hangover ooit, dus ik ga lekker in m’n bed liggen en films kijken. Volgende week gaan we naar Beijing trouwens, want daar moet je natuurlijk wel geweest zijn. Zal later deze week nog wat updaten over Shanghai, want hier is ook weer veel gebeurd.

3 Responses to “Thailand”

 1. Claartje Says:

  Haha zit daar een molly malone’s ?
  Geniaal!

 2. Greetje Says:

  Hey Olle, leuk fotos van thailand, mooi ook trouwens!!! Lekker nog 27 graden bij jou daro, hier is de herfst inmiddels een dramatische inhaalslag aan het maken….ons varken verdrinkt bijna in zijn modderpoel en ons sjiekste paardje lijkt nu meer op een varken dan op zichzelf….dat laatste kan ook zijn omdat Yael al bijna drie weken in Egypte zit, ze komt vrijdag as nog even terug en gaat dan naar Ecuador voor langere tijd. Egypte had plaatselijk nog 44 graden, terwijl het slapen in de woestijn hard en koud bleek te zijn. Kamelen heeft ze voorlopig genoeg gezien…deze reis eindigt in Dahab, duikparadijsje, dus dat zit goed. Beijing, deze week, dat zal weer een leuke ervaring worden, ik lees het wel!!!! groeten, greetje

 3. psixolog Says:

  psixolog…

  psixolog…

Leave a Reply