GP van China en Chinees toerisme

F1 Dit weekend was de Grand Prix van China, oftewel Formula 1 in Shanghai en dat heb ik natuurlijk niet gemist. We zijn alle dagen geweest en gelukkig was het vervoer naar de track erg goed geregeld. Ik kwam er ook toen pas eigenlijk echt achter hoe ontzettend groot Shanghai is. Ondanks dat het circuit relatief dichtbij is van waar wij wonen, kwamen we eindeloos lang kwamen we langs woonflats, buitenwijken en industriele gebieden. Vrijdag begon de training en dat gaf ons mooi de kans om het circuit in alle rust te verkennen. Het circuit is erg modern en heeft de schoonste toiletten die ik in China heb gezien en dat is het noemen waard hier in China, want de Chinezen weten hoe je een plee smerig krijgt. Zondag was de race en het was ultra druk, ik denk dat dat op de Nederlandse televisie ook wel te zien was. Op de parkeerplaatsen stonden duizenden bussen. Achter de tribune hebben we een interview met Christian Albers gezien, erg grappig. Maar goed, Formula 1 is gewoon iets waar je bij moet zijn geweest. Ik vond het een van de vetste events waar ik ooit geweest ben, niet te vergelijken met andere sportevents. Hier een video van vrijdag! Door mij gemaakt dus…

F1 circuit Chica Pitstraat
Porsche Carrera De race Hanzhou

Hanzhou Een stuk minder vet was de dagtrip die we gemaakt hebben naar Hanzhou en de West-Lake, wat de toeristenattractie van China zou moeten zijn. Er mag gezegd worden dat Hanzhou geen mooie stad is. Ik ben niet iemand die het heel erg vindt als een stad voornamelijk uit grijs beton bestaat zonder boompjes, maar in deze stad is het woord architectuur wel heel erg ver te zoeken. Oost-Berlijn lijkt er een kunstwerk bij. Het West-Lake was ook totaal niet bijzonder. Aan het aantal mensen te zien zou je inderdaad zeggen dat het populair is, maar waarom is me compleet onduidelijk. Check de foto’s om je eigen mening te vormen: Hanzhou. Gelukkig waren er wel leuke mensen mee en heb ik me goed vermaakt. Voor de Chinezen waren wij onderdeel van de attractie en van mij zijn er weer veel foto’s gemaakt. Ik vraag me af wat ze gaan zeggen als ze die foto’s thuis laten zien. Hehe… Ik doe maar geen suggesties. In Nederland ga ik nu ook van Chinezen foto’s maken.

Verder was het afgelopen week vakantie in heel China en zijn we naar een vuurwerkshow in Century Park geweest. Kort samengevat was dat beter dan al het vuurwerk in Nederland bij elkaar keer twintig. Ook zijn we naar een acrobatenshow geweest: Era. Dat is iets wat je niet echt na kunt vertellen, maar een onderdeel was echt bizar. Het was een soort holle en doorzichtige bol en daar gingen ze met 7 motors rondjes in rijden, dus ook over de kop enz. Anyways, vandaag is het zondag en tijd om te relaxen (lees: gamen, yeah!). PlayStation for world domination! Veel nieuwe foto’s dus, maar die van Hanzhou zijn met uitleg en die van F1 niet, want daarover valt niet echt veel te vertellen.

6 Responses to “GP van China en Chinees toerisme”

 1. Greetje Says:

  He Olle, slaapt je hele familie nog of zo, geen comments, al een tijdje….zeker allemaal jaloers, na de F1 en zo……..(alhoewel het wel pijpestelen regende toch??)
  Ik heb Yael wederom op het vliegtuig gezet, ze zit nu in de Witte Woestijn in Egypte, Cairo heeft ze weten te overleven dankzij de Ramadan, dan is het daar (overdag) een stuk rustiger! Cairo is uiteraard een provinciestadje vergeleken bij shanghai, maar ook wel erg veel herrie.
  T’is een mooie maandag hier in het duitse, zonnetje echt zo’n herfstdag dat je nog prima buiten kunt zitten, als je tijd hebt….
  Leuk je te volgen via je blog, succes en groeten van ons allemaal

 2. Refkele Says:

  Zegguh Greetje!! Hoeveel sliep jij toen Nena en Yael onder de 3 jaar waren?? Oftewel ik lag niet te pitten, maar stond waarschijnlijk tot mijn ellebogen in de poep ofzo, afgelopen maandag, hahaha! Olle, wat een boeiend filmpje over F1…NOT! Nah oké, de liefhebbers zullen er ongetwijfeld van smullen. Ik vond het vooral jammer dat je jezelf niet hebt gefilmd (of heb ik iets over het hoofd gezien?). Zou wel leuk zijn, ook voor jezelf, als je straks nog wat bewegende beelden hebt van je tijd in Shanghai. Ik hoor dat je eind januari alweer terug zult zijn in dit Kikkerlandje. Nu maar hopen dat je weer kunt wennen hier :)

 3. Johan Says:

  Filmpje F1 was wel degelijk boeiend hoor, maar dat wist je al :P Maar misschien is een filmpje van downtown Shanghai ook wel een idee. Leuke fotos van Hanzhou trouwens, 20% is van 7-series of minder mooie voertuigen. Een tendens die ik ook bij andere foto shoots heb gemerkt. :D Die brug vol mensen is wel typisch haha.

 4. Olle Says:

  Hehe… Witte 7-series, ja. Heb trouwens dit weekend een Lamborghini Murcielago gezien op The Bund, rijdend wel te verstaan. Maar goed, de foto’s van Hanzhou slaan echt helemaal nergens op inderdaad.

  Het regende trouwens erg hard bij de Formula 1 helaas, maar het kon me niet echt veel boeien. En ik dacht dat Yael een jaar naar de Zuid-Amerika ging?

 5. Michiel Says:

  Hey Olle,

  Zo eindelijk weer even tijd om je site te checken.

  Ik heb het erg druk. Mn baan is toch wel erg zwaar en het is vaak erg saai. Het blijft maar doorgaan met nerds die sandalen dragen met wikke sokken die dan vervolgens ook nog eens 2cm uitstaken aan de voorkant. De snottebel ontbreekt nog net maar man wat een ellende soms. En dan de onderwerpen, Jezus! Kom ik maandagmorgen nog half groggy op mn werk komt er 1 op me afgerend en schreeuwt het uit; “Michiel, heb je ons nieuwe product al gezien!? Waarop ik antwoord met; “He wat?” Hij weer;”Ja man de CX320 kan nu in iSCSI en Fiber Channel!!!!” Hupf….wat moet je daar nou mee, ja naar z’n voeten kijken en lachen lol

  Maar goed ik heb een baan en het is natuurlijk niet allemaal kommer en kwel maar soms wel! ;-)

  Wat wel weer leuk is, is dat ik zeer waarschijnlijk een dik housefeest ga geven. En als het aanslaat worden het er meer. We (barry en ik) hebben al een goede naam (Cloud) en heel veel verrassende thema`s. Hehe weer een beetje het gevoel van de feesten die in 94 t/m97 gegeven werden. We hebben ook al een geldschieter mee maar deze zaterdag hebben we een afsprak met een hele grote geldschieter. Hij is oa de man achter Ex-Pornstar en hij stond vandaag 3 x op mn voicemail en wou op zeer korte termijn een afspraak. Dus we hebben zijn interesse. Plan is om 3-3-2007 het eerste feest te geven dus dan kan je er mooi bij zijn. DJs zullen zeer waarschijnlijk Mark van Dalen en Dimitri zijn, maar das nog allemaal koffiedik kijken.

  Anyway, ik hoop dat je nog steeds lekker gaat in China. Hopelijk vang ik je snel even op MSN wat dit algemene praatje op je site is mij te lame :-p I want details lol

 6. psixolog Says:

  psixolog…

  psixolog…

Leave a Reply