Archive for December, 2006

China Black

Saturday, December 30th, 2006

Ik probeer een update te posten, maar door de aardbeving bij Taiwan is internetten hier al sinds 5 dagen vrijwel geheel onmogelijk. ‘t Is nu eindelijk gelukt op mijn website in te loggen, maar een uitgebreide post komt later. Ga volgende week naar Hong Kong!

Shanghai Shanghai Shanghai

Update: Deze week dacht ik dat het zover was; totale censuur, aangezien alleen Chinese websites nog bereikbaar waren. Het bleek dat de kabel die China verbindt met de VS en Europa beschadigd was geraakt door een aardbeving ten zuiden van Taiwan. Ik las dat heel Azie er last van had. Inmiddels werkt internet weer min of meer en moet ik meedelen dat in ččn weekend mijn lieve schattige buurtje hier is veranderd in een shopping chaos. Het is jammer dat ik in het begin geen foto’s heb gemaakt van de construction sites hier, maar het is ongelooflijk wat hier is gebouwd in korte tijd. Dit weekend zijn er hier meer winkels geopend dan Groningen er in totaal heeft. Van een Wal-Mart Supercenter tot een officiele Disney-winkel, en van een KFC tot een C&A (!). Het verkeer is hier nu ook ččn grote chaos en ik ben ben blij dat ik morgen naar Hong Kong vertrek.

Shanghai Shanghai ShanghaiShanghai Shanghai Shanghai

Anders nieuws is dat ik een spijkerbroek heb gekocht… Vrij schokkend, al zeg ik het zelf. Lisa heeft me ervan overtuigd. Maar ik sta er voor open, als een spijkerbroek goed staat ben ik best bereid er een te dragen. ;) Verder heb ik het idee dat al die Chinezen toch een slecht effect hebben op m’n mentale gesteldheid. Zo droomde ik laatst dat ik sushi op elkaar moest stapelen voor ik kon oversteken. Iemand een idee wat dat te betekenen heeft? (Bijgevoegde foto’s zijn trouwens dit keer niet door mij gemaakt.)

Foto frenzy!

Sunday, December 17th, 2006

Vandaag heb ik de laatste les gehad op de universiteit. Theoretisch gezien gaat International Security Policy nog tot januari door, maar in de uren dat we les hebben moeten we dan maar thuis iets lezen wat met het vak te maken heeft. Yeah right, jongens… Ik heb trouwens een A gekregen voor mijn research paper! En dat van een professor die boeken over nuclear policies en security heeft geschreven.Vanavond is het afscheidsfeest van de Mexicanen, die er voor hebben gezorgd dat ik betwijfel of ik ooit nog Spaans wil leren. Vast wel, want ik weet zelf ook wel dat het een bepaald type Mexicaan is die naar Shanghai gaat. Toch heb ik geconcludeerd dat de Mexicaanse cultuur/instelling en ik elkaars tegenpolen zijn. Aan de andere kant heb ik respect gekregen voor bijna iedere Koreaan en Japanner die ik ben tegengekomen.

  
  
  
  
  

Afgelopen weekend hadden we een feest in een apartement waar ze een volledig electronische toilet hadden, inclusief de wc-bril. Daarna zijn we naar Bon Bon gegaan, waar Jazzy Jeff aan het draaien was, die kerel uit The Fresh Prince of Bel-Air. De week daarna draaide Eminem’s DJ daar, en deze week was Carl Cox in DKD. Jep, het wordt nog wat als ik weer terugkom in Groningen. Ik ga deze week waarschijnlijk mijn ticket verzetten, want ik zie het op dit moment niet echt zitten om terug te gaan. Het weer is hier de laatste tijd weer erg vreemd. Zo was het een paar dagen terug nog bijna 0 graden, nu is het deze week 15 graden. (Deze post was eigenlijk vorige week al bijna klaar, maar niet eerder gepost omdat ik er geen tijd voor had.)