Archive for October, 2006

Expanding China’s borders!

Thursday, October 26th, 2006

Hebben jullie Mission Impossible III nu al gezien?! Vanavond vlieg ik naar Xi’an (Centraal China). Daar blijf ik tot zaterdag, waarna ik naar Beijing vlieg voor een paar dagen. Hier gaat alles verder goed. Haal af en toe een 10 en het uitgaan is hier ook erg leuk. Maar waarom krijg je hier azijn als saus bij gerechten? Ik doe toch ook geen Euro 95 over mijn frikandel? Volgende week zal ik deze post even uitbreiden, doeg!

Thailand

Thursday, October 19th, 2006

Eeeindelijk staan de foto’s van Thailand online. Aanschouw het paradijs op aarde: Phuket. Zoals gewoonlijk waren Honkey en ik flink goed voorbereid en wisten we tot het moment dat we in Phuket Town geland waren nog steeds niet wat Phuket was. Een stad, een dorp, een provincie, een Playstation 3, een vliegtuig? Ik kan inmiddels bevestigen dat het een eiland is. Ik vond het al een prestatie dat we geland waren, want op Changi Airport was het nog steeds vrij onduidelijk met welke vliegmaatschappij we vlogen. Gelukkig raakten we daar in gesprek met een Amerikaans meisje die wel goed voorbereid was. Een Harvard-studente, dus dat bracht het gemiddelde niveau van ons 3 wel weer in balans. Zij ging met ons mee en wist al een goed hotelletje in Phuket. In de taxi daar naartoe bleek al meteen dat Thailand echt een ontwikkelingsland is. Overal random bebouwing, zonder licht ’s avonds over de snelweg kachelen, met 5 man op een scooter op de ‘vluchtstrook’, dat soort praktijken.

Thailand Paradise island Familie op de brommer

Hoewel we er maar een paar dagen zijn gebleven hebben we erg veel gedaan, waar ik me inmiddels al niet alles meer van herinner. Overdag hebben we trips gemaakt met de speedboat naar wat eilandjes waar je kon snorkelen en door exotische vissen kon worden aangevallen, of bijvoorbeeld apen kon voeren op Monkey Beach. Op veel plekken was de schade van de tsunami nog wel goed zichtbaar. Sommige stranden waren helemaal leeg met alleen ččn nieuw restaurant. We zijn ook naar een Thai boxing event geweest, wat op zich vrij kansloos was. Het begon met twee jongetjes van 11 en 12 die elkaar liepen af te maken, maar daarna kwamen er boxers met een wat meer legalere leeftijd. Patong Beach is trouwens echt een ongezonde plek, zelfs ik vind dat te toeristisch. Alsof die mensen daar geen zelfrespect hebben.

Phi Phi Aapjes Paradise
Locale McDonalds Tsuname waarschuwingsbord Thai boxing

’t Weer is hier nog steeds erg goed, 27 graden ongeveer nu volgens mij. Helaas ben ik vandaag aan het bijkomen van de ergste hangover ooit, dus ik ga lekker in m’n bed liggen en films kijken. Volgende week gaan we naar Beijing trouwens, want daar moet je natuurlijk wel geweest zijn. Zal later deze week nog wat updaten over Shanghai, want hier is ook weer veel gebeurd.

GP van China en Chinees toerisme

Sunday, October 8th, 2006

F1 Dit weekend was de Grand Prix van China, oftewel Formula 1 in Shanghai en dat heb ik natuurlijk niet gemist. We zijn alle dagen geweest en gelukkig was het vervoer naar de track erg goed geregeld. Ik kwam er ook toen pas eigenlijk echt achter hoe ontzettend groot Shanghai is. Ondanks dat het circuit relatief dichtbij is van waar wij wonen, kwamen we eindeloos lang kwamen we langs woonflats, buitenwijken en industriele gebieden. Vrijdag begon de training en dat gaf ons mooi de kans om het circuit in alle rust te verkennen. Het circuit is erg modern en heeft de schoonste toiletten die ik in China heb gezien en dat is het noemen waard hier in China, want de Chinezen weten hoe je een plee smerig krijgt. Zondag was de race en het was ultra druk, ik denk dat dat op de Nederlandse televisie ook wel te zien was. Op de parkeerplaatsen stonden duizenden bussen. Achter de tribune hebben we een interview met Christian Albers gezien, erg grappig. Maar goed, Formula 1 is gewoon iets waar je bij moet zijn geweest. Ik vond het een van de vetste events waar ik ooit geweest ben, niet te vergelijken met andere sportevents. Hier een video van vrijdag! Door mij gemaakt dus…

F1 circuit Chica Pitstraat
Porsche Carrera De race Hanzhou

Hanzhou Een stuk minder vet was de dagtrip die we gemaakt hebben naar Hanzhou en de West-Lake, wat de toeristenattractie van China zou moeten zijn. Er mag gezegd worden dat Hanzhou geen mooie stad is. Ik ben niet iemand die het heel erg vindt als een stad voornamelijk uit grijs beton bestaat zonder boompjes, maar in deze stad is het woord architectuur wel heel erg ver te zoeken. Oost-Berlijn lijkt er een kunstwerk bij. Het West-Lake was ook totaal niet bijzonder. Aan het aantal mensen te zien zou je inderdaad zeggen dat het populair is, maar waarom is me compleet onduidelijk. Check de foto’s om je eigen mening te vormen: Hanzhou. Gelukkig waren er wel leuke mensen mee en heb ik me goed vermaakt. Voor de Chinezen waren wij onderdeel van de attractie en van mij zijn er weer veel foto’s gemaakt. Ik vraag me af wat ze gaan zeggen als ze die foto’s thuis laten zien. Hehe… Ik doe maar geen suggesties. In Nederland ga ik nu ook van Chinezen foto’s maken.

Verder was het afgelopen week vakantie in heel China en zijn we naar een vuurwerkshow in Century Park geweest. Kort samengevat was dat beter dan al het vuurwerk in Nederland bij elkaar keer twintig. Ook zijn we naar een acrobatenshow geweest: Era. Dat is iets wat je niet echt na kunt vertellen, maar een onderdeel was echt bizar. Het was een soort holle en doorzichtige bol en daar gingen ze met 7 motors rondjes in rijden, dus ook over de kop enz. Anyways, vandaag is het zondag en tijd om te relaxen (lees: gamen, yeah!). PlayStation for world domination! Veel nieuwe foto’s dus, maar die van Hanzhou zijn met uitleg en die van F1 niet, want daarover valt niet echt veel te vertellen.