Archive for the 'Hong Kong' Category

Hong Kong

Friday, January 19th, 2007

Ik zit op dit moment achter mn laptop en als ik adem verschijnt er een damp wolkje… Ja, ik heb weer een nieuw perspectief op de winter gekregen nu ik geen fatsoenlijke verwarming heb en in een niet-geisoleerd appartement woon. Wat ook een nadeel kan zijn op 16 hoog, is wanneer er onderhoud aan de lift is. Gelukkig zat ik vorige week een aantal dagen in Hong Kong, waar het ongeveer 20 graden was. Beviel erg goed! Hong Kong is een erg gave stad en het grote verschil met Shanghai is dat het ook nog eens geciviliseerd is. De mensen zijn aardig en gedragen zich slim in het openbaar (mensen eerst uit de metro laten voor in te stappen, op roltrappen aan n kant gaan staan, etc.), twee dingen waar je bij Shanghainezen niet op hoeft te rekenen. Iedereen rijdt in te dure autos, maar dat is ook wel begrijpelijk, want vooral Hong Kong Island is dicht gebouwd met wolkenkrabbers en dan is het hebben van een auto sowieso een dure bezigheid. Als je er dan eentje koopt doe je het dan natuurlijk meteen goed.

Hong Kong Hong Kong Hong Kong

Shanghai is wel wat meer bad ass dan Hong Kong. Hier gebeurt het. Shanghai is ook veel groter dan Hong Kong, ik dacht altijd dat het andersom was. Shanghai is net een klein kind; het groeit veel te hard en heeft nog amper een opvoeding gehad. Hier is niets te gek. Helaas waren Kerst en Oud & Nieuw hier trouwens niet bijzonder spannend. Vooral oudere Chinezen zijn totaal niet geinteresseerd in Kerst. De jonge Chinezen wel, want die willen alles doen wat het Westen ook doet. Met Oud & Nieuw misten we precies de spots waar wel wat te doen was, op The Bund was in ieder geval weinig te zien. Kan in ieder geval stellen dat 2006 wel een erg goed jaar was, daar zal 2007 wel niet meer aan kunnen tippen. Dan was er nog mijn verjaardag 12 januari. Ik had iedereen uitgenodigd voor teppanyaki, onbeperkt eten en drinken bij de Jappaner met je eigen kok! Mijn favoriete restaurant in Shanghai dus.

Hong Kong Hong Kong Hong Kong
Hong Kong Hong Kong Hong Kong

Anyway, ik vertrek 30 januari uit Shanghai naar Singapore, en zal misschien nog naar Maleisie gaan. Ik hoorde dat Kuala Lumpur alleen niet echt de moeite is. Ik ben dan 9 februari weer terug in Nederland. Een zwarte dag… Hoewel ik het stiekum ook wel een beetje gehad heb met Shanghai in de winter.