Archive for the 'Singapore' Category

Plaza Singapura

Saturday, February 3rd, 2007

Afgelopen week heb ik Shanghai verlaten en ben ik nu weer in Singapore. Helaas, maar als het aan mij ligt kom ik daar snel weer terug. Het is hier zoals gewoonlijk erg warm (30C+), maar gelukkig hadden we hier een lekker windje de eerste dagen. Hier blijf ik tot eind volgende week. Nu geen tijd om meer te posten…

Singapore Shanghai Singapore

Heet, heter, heetst, turbo-heetst, Singapore

Monday, August 28th, 2006

Airco… I’m lovin’ it. Ik wil eigenlijk niet meteen zeuren over het weer hier, want ik vind zomerweer echt heerlijk, maar dit is anders. Het zal wel komen omdat Singapore bijna op de evenaar ligt, maar Singapore is echt te heet. En ik vond de maand juli in Nederland niet eens zo warm, van mij mag dat wel vaker, maar hier is het ten eerste nog veel warmer en ten tweede is het hier heel vochtig en benauwd (humidity is nu 87%, en het regent niet). De zon schijnt vaak ook niet, gewoon een dikke laag bewolking. Gelukkig heeft werkelijk alles hier een airco, dus nu ben ik weer redelijk afgekoeld.

Singapore Airlines Industrial Singapore Nog een skyscraper

Hello Kitty! Anyways, ik ben sinds 20 augustus in Singapore en ik ga de verhalen over pauper hotels en Little India overslaan, want nu verblijf ik bij de mensen waar Chung-Kit woont en dat is een stuk interessanter. Ik zit nu in Serangoon Garden, een villawijk in Singapore en deze mensen zijn echt extreem aardig. De vrouw des huizes is de grootste Hello Kitty verzamelaar van Singapore (en waarschijnlijk niet alleen Singapore) en de derde verdieping van dit huis is compleet in Hello Kitty-stijl. (Zelfs de videorecorder is van Hello Kitty.) En de logeerkamer is dus op de 3e verdieping en op dit moment lig ik dan ook op een Hello Kitty-bed. Zondag stond ze nog in de Sunday Times met haar mega collectie. Maar goed, de laatste 3 dagen hebben ze ons echt overal mee naartoe genomen, zoals Sentosa en de Night Safari. Ik heb (met stokjes) o.a. inktvis, krab en allerlei andere seafoods gegeten waar ik de naam niet meer van weet. Eten is hier trouwens meer dan 2 keer goedkoper dan in Nederland en ik vraag me af of mensen hier wel eens zelf koken. Zelfs met het ontbijt gingen we vanochtend naar een Koreaans restaurant.

Hard werken De 4 gangsters Logeeradres

Singapore Airlines Morgen-ochtend ga ik naar Shanghai, weer een vlucht van 6 uur. Van Amsterdam naar Singapore was al 13 uur en ik heb amper geslapen. Gelukkig vlieg ik met SQ (Singapore Airlines). Volgens mij is de economy class van SQ net zo goed als de business class van veel vliegmaatschappijen. Er is veel beenruimte en iedereen heeft z’n eigen soort entertainment-systeem met enorm veel keus. Ik kon zelfs The Sentinel kijken (is in Nederland nog niet eens in de bioscoop). Ook kon je CSI etc. kijken, muziek luisteren van allerlei artiesten, Chinees leren en videogames spelen. Nu ga ik nog snel een paar uur slapen voor dat ik naar het vliegveld moet!